Ağustos Ayı Tutulmaları ve Kadersel Etkileri

Ağustos ayında bizleri iki tutulma bekliyor birincisi 7 Ağustos ta gerçekleşecek olan 15 derece Kova’ da ki Ay Tutulması diğeri ise 21 Ağustos ta gerçekleşecek olan 28 derece Aslan’daki Güneş Tutulması. Bu tutulmalar Kova-Aslan aksı tutulmaları gördüğümüz gibi ve Ay Düğümleri aksının Kova/Aslan’ a geçtiğini daha önceki yazılarda zaten konuşmuştuk. Şimdi Kova/Aslan tutulmaları zamanı ve getirdiği dönüşümler de hayatınıza haritalarınızda Kova ve Aslan burçlarının bulunduğu evlerden sirayet edecektir.

Öncelikle Ay tutulmasından bahsetmek daha güzel olacaktır çünkü Ay Tutulmasının çok daha kolektif bir etkisi olduğunu görüyoruz hepimizi etkileyebilecek nitelikte derecelerde gerçekleşiyor. Güneş Tutulmasıyla gelecek olan enerjilerin başlatıcısı niteliğinde. Tüm haritalarda sabit aksların tam göbeğinden etki ettiği için sizin gezegenleriniz olsun olmasın haritayı belkemiğinden yakalayacak güce ve etkiye sahip. Tabi ki eğer sabit burçların (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) 15 derecesi ve (+- 2) derece yakınlarına kadar gezegenlere sahipseniz sizin için çok daha hızlı ve görünür olacaktır. Bu ay tutulmasında çocuklarımızla, yaratımlarımızla, özgün üretimlerimizle ilgili inançlarımızdan yakalanıyoruz. Onlarla ilgili bağımlılıklarımızın, kaçışlarımızın, geliştirdiğimiz onların bize ait oldukları sanrısının aslında tamamen bir yanılgıdan ibaret olduğunu, bu hayatta ürettiğimiz yeni denilebilecek bilgilerin dahi insanlığa hizmet etmek adına var olageldiğinin bilincine varmamız zamanı. Şimdi biz bunu en alt düzeyde çocuklarımızla sınanarak yaşayabiliriz. Çocuklarımızın kolektife ait olduğunu onların da yolları, inançları, istekleri ve kaderleri olduğunu fark edeceğiz ve sınırlarımıza çekileceğiz. Daha doğrusu bunu öğrenmeye zorlanacağız. Bunu öğrenmek acı verici, sancılı, olayın tarzına bağlı olarak arbedeli, ya da gözyaşları eşliğinde olabilir. Fakat her nasıl olursa olsun bunu aşabilmemiz için yardım ve destek de hemen yanı başımızda olacak. Aşağıda ay tutulmasının Uranyen teknikle çıkartılmış haritasını görmekteyiz. 

Kendimizi tanımladığımız, gerçekleştirdiğimizi sandığımız değerlerimizden ayrılmak zorunda kalmış, değişim travması yaşarken yeniden beslenememe korkuları, bağımsızlık korkuları yaşarken bulabiliriz. şifanın yardımın desteğin de buradan ama cesaretle bırakmaya karar verdiğimizde geleceğini bilmeliyiz. Bizim doğru dediğimiz doğru bildiğimiz deneyimlediğimiz her şey herkes için doğru değildir ve doğrunun pek çok yüzü vardır, iyi niyetle savunduğumuz bir değer başka birinin (bu kişi çocuğumuz dahi olsa) hayat yolunda güçlüklerden ve uzun yollardan acılardan sonra ortaya çıkacak olabilir. Bu gerçeğin ilahi anlamda hiçte zor açıklanır bir tarafı da yoktur üstelik. Biz bırakmaya zorla acıyla ya da gönüllülükle talip olduğumuzda tam o kaynaktan yeniden başlama enerjisi de doğuyor. Bu tutulmayı tepe çakramızın zorla ya da isteyerek açılması tutulması diye de adlandırabiliriz, ilahi olanı almak için bırakmamız gerekenler olduğunu ruhumuz zaten biliyor bu tutulmayla öğrenme sırası bize geldi. Satürn tepe çakramızla ilişkilidir 9. ev tarafından MC ye yerleşmiş (360 lık haritada, ASC yöneticisi Jüpiter’le sekstil açı ve ağırlama yapıyor) ve Requiem, Lachesis, Vertex, Demeter ve Eros da çevresinde yerleşmişler. Çok daha fazla zarar görmeden farkına varmak, bırakmak huzura ermek ve bütünleyici ve besleyici gerçek aşka kavuşmak.

Öte yandan gök gürültüleri, depremler, seller, yıldırımlar, tsunamileri gösteren Zeus, Jüpiter, Plüton, Neptün, Şiwa, ve Hidalgo da Güneş ve ayla ilişki içinde. Bunu zaten bütün astroloji yorumcuları aylardır yazıyor ve yıllardır depremle yaşamak adına kendimizi eğitmeye çalışıyoruz yeni bir şey değil. Sadece insanlar fazlasıyla gerilmiş oldukları için bu konuda yapılan maksadı aşan yorumlardan bazılarının canı sıkılabilir. Hayatımızda büyük değişimler, bitişler ve başlangıçlar zamanı diyebiliriz bu sürece her türlü ilişkimizde değişim, bitişler ve yeni başlangıçlar yasayabiliriz, kardeşlerimizle olan ilişkilerimizin çok iyiye gittiğini ya da bozulduğunu görebiliriz.

Güneş tutulmasını da kısaca anlatmaya çalışalım, Güneş tutulması 28 derece Aslan Burcunda kuzey düğüm bendinde gerçekleşiyor, Regulus sabit yıldızıyla kavuşumlu ve büyük ölçüde Regulus yıldızının etkisini hissedeceğimiz bir dönemi işaret ediyor. Haritalarında Regulus sabit yıldızı herhangi bir gezegenle kavuşum halinde olanların zaten çok tanıdık oldukları bir enerjiyi yüksek dozda deneyimleyecekleri, bu enerjiyle tanışık olmayanların da hem tanışacakları hem de eğer gereklerini yerine getirebilirlerse yükseltici etkisinden faydalanabilecekleri bir dönem olacak. Regulus sabit yıldızı kraliyet yıldızlarından biridir ve Jüpiter Mars doğasındadır. Çok yükseklere çıkmayı vadetse de mitolojisi gereği kişinin intikam duygusunun yakıcılığından kalbini koruması gerekmektedir. Bu tespiti yapar yapmaz sadece Regulus etkisinden ötürü Güneş tutulması etkisinde olduğumuz dönemde geçmişte bize haksızlık etmiş, canımızı yakmış ve çok zor duruma düşmemize neden olmuş insanlarla hesaplaşma fırsatları elde edeceğimizi söyleyebiliriz, güç bizde olacak. Zaten işin zor kısmı da burada başlıyor, önümüze düşse, bir tekmelik mesafede sürünse bile o kişiye intikam duygusuyla yaklaşmamalıyız, zira bunu yaptığımızda bizim de alaşağı olmamız an meselesidir. Bu yıldızın etkisi haritalarda karşımıza düşmanına bile yardım etmesi gereken insan tipi olarak çıkar. Tamam bu kadarını da yapmanız şart değil, sanırım anlayışla karşılanacaktır 😊 fakat Regulus la sembolize edilen bilginin bize verdiği ders aslında insanoğlunun doğruluk, vicdan, geride bırakma, dünyeviliğe bağlı kalıp yozlaşmamayı öğrenmesi için gereken manevi güçten öte bir şey değildir ve herkesin haritasında ister gezegensel ve aksal bağlantılarla vurgulansın ister vurgulanmasın bir şekilde transitlerle hayata geçirilmesi gereken bazı erdemleri anlatır. Ay tutulması haritasındaki en temiz ve en güzel aidiyetlerimize olan bağlılıklarımız bile bizi yeri gelir fazla dünyevi ve atıl ederler. Oysa bizim ruhumuz buraya bir şeye takılıp kalmak ve onu idame ettirmenin peşinde yozlaşmak için gelmemiştir. Bizim bırakmakla ilgili derslerimizi öğrenmemiz ve ilerlememiz gereklidir buradan çoluğu çocuğu dağlara ağdırıp kocayı da terk etmenizi söylediğim anlaşılmasın, öyle anlaşılmaya da oldukça müsait bir anlatım olduğunun farkındayım 😊. Sadece bunların hepsi olabilir bir gün, ölüm kalım dahi olabilir bunun her an farkında olabilecek kadar ruhani ve buna rağmen hayatımızın sorumluluğunu alarak yaşamaya devam edebilecek kadar da dünyevi olmayı öğrenme zamanı geldi.

Regulus kavuşumlu Güneş ve Ay’ın Uranus’ ten aldığı partil üçgen bu etkilerin elektrikli tuhaf ve sert doğasını da anlatıyor bize böylesine kökten bir dönüşümün Uranüs’ ün doğrudan katılımı olmadan gerçekleşebilmesini zaten bekleyemeyiz. Bizim kontrol edebileceğimiz türden oluşumlar değil, hayatımızın akışını değiştirirken beklenmedik iyilikler ve olmayacak kötü etkilerle karşımıza çıkacaklar. Tutulma Kuzey Düğümle, bu da bize tanımadığımız türden bir değişimi haber veriyor. ASC yöneticisi Mars da orada 5. evde. Hareket kabiliyetimiz oldukça yüksek, 6. evde retro Merkür de bu stelyuma katılıyor Başak Burcundan. Geçmişten yarım kalmış meselelerin de günlük hayatımızın içinde bir çözüme ulaşacağını gösterir bir konumda. Sabit burçların son derecelerinde gezegenleri olanların özellikle daha dikkatli olmaları gerekiyor, tutulma etkisini öncelikli olarak sizler deneyimleyeceksiniz. Güzellikleri deneyimlerken tevazu içinde olmalı, yuvarlanıp düşüp yüz parçaya bölünmekten sakınmalıyız.

Bütün bu sınavların yanında tutulma haritası muhteşem başlangıçları da vadediyor, hayattan daha fazla keyif alma, ruh eşinizle karşılaşma, muradınıza erme kombinasyonları da mevcut hadi hayırlısı bakalım 😊 yine bu kombinasyonda da hayatımızın yönünü değiştirecek kesilme ve yön değiştirme bitme enerjisini de deneyimleyeceğiz. Bu kişiden kişiye farklılık gösterebilecek ağırlıkta deneyimlense de hiçbir bitiş sancısız olmaz hele ki bu sizin çok uzun zamandır var ettiğiniz bir yaşam biçiminin dönüşümünü de içeriyorsa. Ama ne olursa olsun dönüşmemiz gerekiyorsa ve olacaksa bunun kendimiz ve kolektif için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, umarım bunları yaşarken kendimize de çevremize olduğumuz kadar merhametli ve sevecen olmayı başarabiliriz.

Sevgi ve ışıkla güzel bir tutulmalar Ağustosu olsun…

Ülgen KARARSLAN

ASA, ISAR CAP

Yorum Ekle veya Yorum Oku

Yorumlar (3) -

  • Yine harikasın. Eline koluna açılarına 😜 sağlık
  • MBK
    Insani anlamaya iten cok keyifli bir rehber yazi olmus. Ellerine saglik
  • Heyecanlandim simdi yine Smile). Ellerinize saglik.

Yorum ekle

Loading

Bumerang - Yazarkafe