Sushi Yapımı

Körili ve Mantarlı Dana Eti

Yeni Sayı

Kasim 2011

Önceki Sayılar

Temmuz 2011 Haziran 2011 Mayis 2011 Nisan 2011 Mart 2011 subat 2011
Ocak 2011 Aralik 2010 kasim 2010
Ekim 2010 Eylul 2010 Agustos 2010
Temmuz 2010 Haziran 2010 Mayis 2010
Nisan 2010 mart 2010 Subat 2010
Ocak 2010 Aralik 2009 Kurban Bayrami Ozel 2009
Kasim 2009 Ekim 2009 Ramazan Bayrami Ozel 2009
Eylul 2009 Agustos 2009 Temmuz 2009
Haziran 2009 Mayis 2009 Nisan 2009


Perde Pilavı

by ferah 1. Mayıs 2010 07:52

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç 
2 yemek kaşığı tereyağ 
2 yemek kaşığı fındık yağı 
1 adet kuru soğan 
40gr dolmalık fıstık 
1/2 çay bardağı kuş üzümü 
250gr küçük doğranıp haşlanmış dana eti 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1/4 çay kaşığı tarçın 
1/2 çay kaşığı yenibahar 
3 su bardağı su 
tuz
Hamuru için;
1 adet yumurta 
3 yemek kaşığı yoğurt 
2.5 su bardağı un 
tuz 
1 adet yumurta sarısı (hamurun dışına sürülecek)

YAPILIŞI

Pirinçler yıkanmak için sudan geçirilir; ardından tuzlu sıcak suyun içerisinde 30 dakika bekletilir.Dolmalık fıstık tereyağ ve sıvıyağda rengi değişene kadar kavrulur, üzerine ince doğranmış soğan ilave edilir. Kuş üzümleri 5 dakika suyun içerisinde bekletilir. Soğan pembeleştikten sonra suyu süzülen pirinç eklenerek bir miktar daha kavrulur. Tüm baharatlar, kuş üzümü ve pişmiş et eklenip; suyuda ilave edildikten sonra pilav gibi pişirilir.
Perde hamuru hazırlanırken; yumurta, tuz ve yoğurt çatalla çırpılır, üzerine un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir yoğurulur. 30 dakika dinlendirilen hamur merdane yardımıyla 30 cm çapında açılır. Isıya dayanaklı kalıp yada kap tereyağla yağlanır, kabın içerisine açılan hamur oturtulur (kenarlardan hamurunuzun sarkması gerekecektir) onunda üzerine soğumuş pilav dökülür. Yanlardan sarkan hamur kapak olarak pilavın üzerine örtülür. Yumurta sarısı sürülerek 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Kapak kısmı kızarınca fırından çıkartılır, başka bir ısıya dayanıklı tepsiye kalıp ters çevirilir, yumurta sarısı yeniden sürülür, kızarmamış kısım kızarıncaya kadar fırında tutulur.
Ne kadar meşakatli gözüksede kolay bir pilav, denemenizi tavsiye ederim. İç pilav sevmeyenler olabilir, içerisindeki baharatları çıkarıpta deneyebilirler. Ben eti genelde şu şekilde pişiriyorum; harlı ataşe doğranmış eti attığımda suyunu salıyor, bir miktar eti kendi suyunda pişiriyorum, su azaldığında sıcak su ilave edip kısık ateşte 1 saat pişiriyorum. Et lime lime oluyor, tuzu ocağı kapatmadan 5 dakika önce ilave ediyorum, etin sertleşmesini engellemiş oluyorum böylelikle... Perde hamuru ele yapışmayacak kıvamda olmalı. Yoğurdunuzun sulu yada sert olmasına göre un miktarını kendiniz ayarlayın. Merdaneyle daha rahat açılıyor oklavaya nazaran; açarken hafif unlayın.

www.lacivertgibi.blogspot.com

Yorum ekle




  Country flag

biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading



TuzBIBER
TuzBİBER dergisinin yeni sayısından, sitenizin kullanıcılarını haberdar etmek isterseniz, HTML kodunu sayfanıza ekleyebilirsiniz.

Bizi takip edin!      Facebook Grubumuz!
Ferahin Mutfagi

TÜM HAKLARI SAKLIDIR. TuzBiber Dergisi 2011
Powered by BlogEngine.NET 1.5.1.40 Theme by Netman

web siteleri